Over ons

Een passie voor duurzaamheid én mensen

Kringloop Het Sneeker Goed is een inspirerende plek voor jong én oud!

Met onze passie voor het hergebruiken van spullen én het helpen van mensen, zijn wij een kringloopwinkel gestart. Met het verkopen van tweedehands spullen willen wij bijdragen aan een duurzame samenleving. Ons motto is daarom #samenvoorduurzaam. 

We zijn graag creatief bezig om anderen te inspireren om spullen te hergebruiken.

Mensen blij maken als ze een leuke kringloopvondst doen, mensen helpen om hun bruikbare spullen een tweede kans te geven én wat we heel belangrijk vinden, dit alles doen wij samen met een team van diverse medewerkers: stagiaires, we helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een zinvolle en fijne dagbesteding te geven en uiteraard de mensen die niet meer ‘hoeven’ te werken, maar niet de hele dag achter de geraniums willen zetten en graag hun steentje willen bijdragen aan een duurzame samenleving. 

Met de inkomsten uit de verkopen van de spullen investeren wij in onze winkel én we sponsoren jaarlijks lokale / regionale goed doelen. Heeft u een stichting/goed doel welke een steuntje in de rug kan gebruiken, laat het ons weten.

 

 

 

 

 

 

 

Vrijwilligers

Buiten ons zelf bieden wij werkplekken aan op vrijwillige basis voor o.a. werklozen en mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. In onze winkel leren zij weer arbeidsritme op te bouwen, ook is het mogelijk om bij ons op verschillende niveaus ervaring op te doen met betrekking tot het werken in de detailhandel, dit vergemakkelijkt de opstap naar regulier werk. Mocht u hier interesse in hebben, vul dan het vrijblijvende aanmeldformulier in.

Erkend leerbedrijf
Wij zijn een leerbedrijf en vinden het belangrijk dat de leerlingen goed worden voorbereid op het bedrijfsleven en wij vinden het belangrijk te laten zien hoe waardevol het hergebruik is van spullen en het creëren van een fijne werkplek voor personen met een  afstand tot de arbeidsmarkt.

Waarom kiezen voor ons?

Kwaliteit en prijs
Wij streven ernaar om onze prijzen redelijk te houden. Ook verkopen wij geen artikelen met vlekken of schade. In onze winkel zijn alle artikelen geprijsd, de prijs op het artikel is de prijs die u betaald. Kringloop Het Sneeker Goed wordt niet gesubsidieerd door de overheid of gemeente, wat betekent dat onze huur-, transport-, afval- en eventuele inkoopkosten, volledig gefinancierd worden uit de verkoop van gebruikte goederen in onze winkel.

Tweede kans
Wij vinden dat een hoop goederen die vandaag de dag worden weggegooid nog in goede staat zijn om hergebruikt te worden. Door dit hergebruik krijgen deze goederen een tweede kans en de nieuwe eigenaar kan er veel plezier van hebben. Op deze manier dragen wij een steentje bij aan het het gebruik van oude goederen, wat weer van positieve invloed is op het milieu. Deze goederen gaan immers niet naar de stort!

Betrokkenheid
Naast het milieu speelt de mens, het sociale aspect, een grote rol bij onze winkel. Dit is op verschillende manieren terug te zien. Wij bieden een werkplek aan voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook zijn wij een erkend leerbedrijf en bieden leerlingen via een stageplek de kans om zo hun betrokkenheid in de maatschappij te stimuleren en het reilen en zeilen van een (kringloop)winkel. Daarnaast hebben wij ook een heel leuk team van vrijwilligers die al geruime tijd werkzaam zijn bij ons! Al met al zijn we een gezellige onderneming met oog voor mens & milieu.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws en onze beste aanbiedingen!