Onze eerste blog: Waarom kiezen voor Tweedehands?

Onze eerste blog: Waarom kiezen voor Tweedehands?

Voor wie het leuk vindt om het wel en wee in een kringloopwinkel te lezen, lijkt het ons leuk om af en toe een blog hierover te schrijven. We maken genoeg mee op een dag, dus genoeg om over te schrijven 🙂

We trappen vandaag af met een blog over:

“Waarom kiezen voor tweedehands?”

Vaak bestaat nog het vooroordeel dat een kringloopwinkel vol staat met ouwe meuk en er alleen mensen met een héle kleine portemonnee bij ons komen winkelen.

Heel wat jaren geleden was het heel anders.. Je kon er voor een prikkie je hele uitzet halen en mensen met heel weinig geld kwamen er vaak voor hun spullen. Er stond ook niet veel, want mensen kochten toen nog niet zo veel spullen als de mensen tegenwoordig kopen, helemaal met winkels als de Action die bomvol staat met spullen die je eigenlijk TO-TAAL niet nodig hebt, maar toch koopt omdat het goedkoop is en toch wel heel leuk is…. En tja, dan kun je het daarna wel weer weggooien toch?!

Feit bij zulke winkels:  Je komt er voor een doosje met pennen, je komt terug met twee zakken snoep, een paar nieuwe pantoffels want waar zijn die van vorig jaar ook al weer gebleven? een nieuwe vaas want ik ben toch wel uitgekeken op die vaas die al weer 3 maanden staat op tafel en tot slot nog even een paar nieuwe kerstballen, want die ballen thuis op zolder, zijn wel zo 2022!

Maar nu even “to the kringloop point”:

Tegenwoordig komt iedereen bij ons winkelen, van Jan met een uitkering zonder auto, tot Sjack, directeur van een groot bedrijf in zijn Jaguar, van handelaren tot koopjesjagers en de mensen die bewust kopen en gaan voor duurzaamheid.

Bij ons is voor elke klant én elke portemonnee wat te koop, van ‘action-meuk-waar-mensen-te-snel-op-zijn-uitgekeken-maar-toch-nog-een-ronde-mee-kan” tot  Vintage vazen uit de jaren 70, van Blond Amsterdam servies tot Jan des Bouvrie stoelen, van sieraden tot boeken en (merk)kleding; Kortom genoeg keus om bewust te shoppen.

Tegenwoordig is de opzet dus ook heel anders: Duurzaamheid staat hoog in het vaandel!

Als iedereen eens wist hoeveel energie, grondstoffen etc. er nodig zijn om producten te maken…Dan denk je nog wel een keer langer na voordat je iets koopt! Maar je bent nooit te oud om te leren 😉

Wij hopen met onze winkel een steentje bij te dragen aan het feit dat er veel spullen ‘gered’ worden van de stort en hopen mensen bewuster te maken van hun koopgedrag en voor onze medewerkers een fijne ‘dagbesteding’ te zijn.

Onze twee belangrijke motto’s:

“Koop bewust, koop tweedehands” en “ Maak tweedehands jouw eerste keus”.

Gelukkig zijn er al steeds meer mensen die bewuster gaan kopen én voor tweedehands kiezen!

Delen :